Referenssit

Franz Design Oy
Nicole San Juan

Franz Design oli yksi Lippulaivan projektiin valituista sisustusarkkitehtitoimistoista. Työ oli jaettu useammalle toimistolle, joista julkisiin tiloihin keskittyneelle toimistolle oli valikoitunut Lippulaivan ruokamaailman, lasten maailman, käytävän istuimien, ostoskeskuksen toimiston ja wc-tilojen ilme.

WC-tilojen suunnitteluvaiheessa oli mietitty kaikkea seinäpatsaista ja kuivakukista perinteisiin neonkyltteihin asti. Tilaan haluttiin löytää jotain keskustelua herättävää ja ikimuistoista. Haasteeksi osoittautui tilan turvallisuus, siivottavuus ja huollon tarve. Prosessi oli jo hetken jumissa, kunnes Nicole keksi soittaa Valokyltin Antille.

”Annettiin Antille luonnokset siitä mitä halutaan ja minkä kokoisena. Saatiin sitten tarjous ja toteutusehdotus. Valokyltin kavereilla oli hyvin homma hanskassa, ja he ohjeistivat hyvin selkeyttämään kylttien designia, jotta kuviot tulevat esille. Hyvä lisä oli myös ehdottaa seinän värin mukaan sävytettyä saumateippiä johdolle, kun sähköt joututtiin tekemään pintavetona.” Nicole kertoo.

Hankkeesta on opittu se, että led-neon kannattaa ottaa suunnitellessa mahdollisimman nopeasti mukaan hankkeeseen, jolloin sähkömiehet saavat johdot upotettua seiniin, jolloin tulos saadaan mahdollisimman siistiksi. On myös mietittävä kiinnitystä ja varattava muutamia varakappaleita varastoon, kun tällaisetkin valot voivat saada osumia julkisissa tiloissa.

”Valmis tuote oli sitä, mitä ajattelinkin, eikä tarvinut vääntää ja korjata matkan varrella. Kyseessä on custom-tuote, jonka hinta/laatusuhde on kohdallaan. Suosittelen led-neonin valintaa varsinkin silloin, kun halutaan luoda opasteita tai vahvaa ilmettä julkiseen tilaan.” Nicole hehkuttaa.

Led-neonia on käytetty erilaisissa julkisissa tiloissa, erilaisissa huomiokohdissa, ravintoloissa ja Nicolen mukaan ne sopivat myös erityisesti hotelleihin ja urheilutiloihin tuomaan modernia tunnelmaa.

Lisää tietoa led-neonratkaisuista täältä.